Carla en Hatice krijgen een lintje

Op de dag voor koningsdag is altijd de lintjesregen. 28 koninklijke onderscheidingen regenden er in 2022 neer in Utrecht. Daarvan kwamen er twee terecht op het Kanaleneiland, bij vrijwilligers van het 3 Generatiecentrum. Carla Landolf en Hatice Can. Dit is wat de officiele verklaring van de Gemeente over de beide kanjers zegt:

Mevrouw Can-Sevinc – Lid in de Orde van Oranje Nassau
Mevrouyw Hatice Can-Sevinç raakte al voor de oprichting van het 3-Generatiecentrum als zelfstandige stichting in 2007 betrokken bij het centrum vanuit haar functie als leidster van de kindergroep. De afgelopen 15 jaar heeft zij deels vanuit verschillende betaalde functies haar bijdrage geleverd aan het centrum maar vooral als vrijwilliger. Het 3-Generatiecentrum is opgericht als ontmoetingsplek voor vrouwen in de buurt waar zij zich welkom voelen en kunnen ontwikkelen. Mevrouw Can-Sevinç heeft verschillende projecten opgezet om hieraan bij te dragen waaronder een catering, naaiatelier en cursussen om de opvoeding te ondersteunen. Als lid van de coördinerende bruggroep zorgt zij samen met 3 andere vrijwilligers voor de activiteiten en het beheer van het centrum. In 2016 startte zij samen met mevrouw Landolf een soepproject voor de naastgelegen flat wat een groot succes is geworden. Tot de dag van vandaag zorgt het project voor verbinding in de buurt en de betrokkenheid van ouderen bij het 3-Generatiecentrum. Vanuit haar functie organiseert zij sinds enkele jaren de goedbezochte Turkse Ouderensoos, haar ondersteuning van deze ouderen gaat veel verder dan het organiseren van de activiteit. Naast haar inzet voor het 3 Generatiecentrum is mevrouw Can-Sevinç ook actief voor de moskee (Islamitische Stichting Nederland Eyup Sultan Utrecht). Ze is initiatiefneemster van de gezondheidsdagen en organiseert acties om geld in te zamelen voor waterputten en voor slachtoffers in rampgebieden.
Mevrouw Landolf – Lid in de Orde van Oranje Nassau
Carla Landolf is sinds de oprichting van het 3-generatiecentrum betrokken als beheerder en was daarvoor al actief in het buurthuis. Met volle overgave is mevrouw Landolf dagelijks bezig voor het centrum. Ze neemt het onderhoud voor haar rekening en is aanspreekpunt voor de bezoekers, die ze allemaal bij naam kent. Het 3-Generatiecentrum is opgericht als ontmoetingsplek voor vrouwen in de buurt waar zij zich welkom voelen en kunnen ontwikkelen. Mevrouw Landolf zette ze verschillende projecten op om hieraan bij te dragen, waaronder een catering waar bezoekers van het centrum aan de slag konden. Ook begeleidde zij een tijd lang een AMWAHT groep: Alle Mantelzorgers Werken Aan Hun Toekomst. Als lid van de coördinerende bruggroep zorgt zij samen met 3 andere vrijwilligers voor de activiteiten en het beheer van het centrum. In 2016 startte zij samen met mevrouw Can-Sevinç een soepproject voor de naastgelegen flat wat een groot succes is geworden. Tot de dag van vandaag zorgt het project voor verbinding in de buurt en de betrokkenheid van ouderen bij het 3-Generatiecentrum.